diumenge, 11 d’abril del 2010

Tenyir amb Indigo

Blau i verd son els colors que he aconseguit amb l'Indigo. Seguint al peu de la lletra les instruccions de la meva gran amiga tintorera, Edith Schaar, he tenyit amb la pols d'Indigo (herba pastel) i els resultats han estat espectculars.
Amb 16 grams d'Indigo he aconseguit tenyir unes 12 madeixes de llana, i crec que encara no s'esgotat el tint. Així es que, guardaré un dies el liquid d'Indigo, per fer més madeixes de verd, que resulta de tenyir una madeixa de groc + blau. I madeixes de color lila, que resulten de tenyir una madeixa de granate + balu.

Tenyir amb Indigo, podriem dir que es com fer magia, s'introdueix la madeixa de llana dins l'olla un minut, i quant treiem la madeixa de l'olla, primer es de color groc, i de cop i volta, el color va cambiant, a verd i despres a blau. Magia!!!!!

2 comentaris:

  1. Veig que t'has posat ràpid amb els tints de Perú, eh???
    Molt macos els colors

    ResponElimina
  2. És cert, aconseguir el índigo és una cosa màgica!!! I tenyir fantàstic i relaxant. Jo fa temps que no ho faig, però recordo que m'encantava. I a més, sembla que tens les teves pròpies plantes, la qual cosa encara fa el procés més gratificant. M'agraden molt els teus treballs, felicitats!!!

    ResponElimina