divendres, 4 de juny del 2010

IKAT

Pluja de colors, es el nom d’aquest "tapís" fet amb teler de baix llis i amb la tècnica d'IKAT.
Esta teixit amb lli natural i tenyit amb tints Iberia i Dylon.
Un cop dissenyat el tapís, calculant la llargada i l'amplada, el numero de fils per centímetre, i calculant molt bé l’espai que ha de quedar sense tenyir, es procedeix a fer l'ordit.
Però aquest cop, abans de treure els fils de l'ordidor, amb un fil de cotó es lliga ben fort la part que on no es vol que hi penetri el color. En aquest cas vaig haver de fer quatre ordits un per cada color.
Desprès ja podem començar a tenyir l'ordit amb els diferents colors. Agafem primer l'ordit d'un color l’introduïm dins l'olla amb el pigment, i el tint penetrarà al lli que està descobert i no passarà al que esta tapat amb el fil de cotó.
Desprès muntem l’ordit al teler, intentant que els fils no es moguin gaire de lloc, si no, es desquadrà el dibuix, que en aquest cas son els quadrats blancs.

Desprès teixim la trama amb el fil de lli de color natural, i quant arribem al tros on no hi ha color, sorgeixen els quadrats blancs.

A part vaig teixir amb cada color uns trossos, que es van utilitzar per folrar un quadrats de cartó ploma que estan sobreposats a la part de baix del tapis.
Aquest tapís va ser seleccionat per el Jurat del Premio Caja de Jaén per formar part de l’exposició que es va dur a terme l’any 2007.

2 comentaris:

  1. Déu n'hi do quina feinada! Però ja ho crec que val la pena, té un aspecte fantàstic.

    ResponElimina
  2. Que bonic t'ha quedat!!!!
    És preciós, m'encanten els colors, i tot calculat tant precís!!!!!!!!!

    ResponElimina