dijous, 27 de maig del 2010

LA REINA CATALANA, BLANCA D'ANJOU I EL CORALL

Fa uns dies vaig llegir la notícia que havien obert la tomba del Rei Jaume II el Just i de la seva segona muller, Blanca d'Anjou, al Monestir de Santes Creus (Alt Camp). S'ha promogut la restauració i l'investigació de les restes trobades de la Reina, per poder confirmar la seva mort, així com reconstruir una imatge del seu rostre i esbrinar més detalls de la seva vida.
Qui era la Reina Blanca d'Anjou?
Va néixer el 1283 i mori al 1310. Era filla del Rei Carles II el Coix, rei de Nàpols i de Maria d'Hongria. Es casa amb Jaume II, fill de Pere el Gran i nét de Jaume I, reis de Catalunya i d'Aragó, quant ella tenia l'edat de 12 anys i ell 28 anys. La Reina va donar a llum el seu primer fill als 13 anys d'edat, va morir a l'edat de 27 anys, desprès de donar a llum el seu desè fill. (Mare meva com canvien el temps........)
Tot això ho explico, perquè dins la tomba de la Reina Blanca, s'ha trobat part d'una joia o element d'ornamentació. Es tracta d'una petita peça en forma de creu construïda per peçes de corall, lligades amb un fil d'aliatge de coure i plata, que devien formar part d'un collar o braçalet.

En les creences d'aquella època, l'edat mitjana fins i tot en l'època moderna, el corall fou considerat un amulet de protecció davant tota mena de mals averanys i malalties, però sobretot, un protector dels infants.
Fa alguns anys vaig llegir en algun dels meus llibres de cromoterapia i de colors, exactament el mateix, que el corall era un amulet de protecció.
Es curiós ja que han passat més de 725 anys des de les hores i jo també porto una peça de corall per allunyar els mals auguris.
El temps no canvien pas tant........!!! o si?

dilluns, 24 de maig del 2010

Llavors / Semillas

Avrilia, me ha preguntado donde puede encontrar semillas de Isatis. En este enlace se puden comprar algunas semillas de plantas tintoreas: www.wildcolours.co.uk.
En unas semanas voy que recolectar las semillas de mi Isatis, si alguien quiere algunas semillas me lo decis, que os envio por correo postal.

dijous, 13 de maig del 2010

Resultats negatius

Les llavors que vaig plantar d'Indigo Japanese i Herba Pastel, han estat del tot negatives. Les llavors de Japanese van sortir molt rapidament, però algun insecte va trobar molt delicioses les fulles, i va fer net. No m'en va deixar ni una per mi. Ara a la desesperada he plantat tres llavors, que tenia reservades per alguna urgència. A veure que pasarà, aquest cop protegiré les torretes on estan plantades les tres llavors amb una mosquitera, perque no pugi entrar cap insecte devorador de fulles d'indigo.