diumenge, 28 de juliol del 2013

Festival "Le Lot et Laine"

Fa unes setmanes vam assistir al Festival "Le Lot et le Laine" www.lotetlaine.blogspot.com.es/. Un cap de setmana intens, molts quilòmetres, sorpreses agradables, pícnics a la verdor del llogaret, nits a la frescor de la ribera del riu Lot... en definitiva, una part de França de gran bellesa, érem a la regió de Le Lot.
 
No havíem anat mai tant lluny per gaudir del món de la llana.
La regió de Lot esta a uns 550 quilòmetres de casa meva, varem creuar els Pirineus per Puigcerdà, vam seguir cap a Toulouse, fins arribar a Montauban...... ja érem a prop del nostre destí. Per carreteres secundaries i caminals, ens vam endinsar en un univers nou per nosaltres. Viles petites de poques cases i totes amb les teulades de tonalitats rogenques, portes i porticons de colors, balcons i jardins plens de flors que acolorien cada llogaret, ..... per uns instants vam tenir la sensació que ens  endinsàvem en els contes dels Germans Grimm.
 
Musée de Cuzals



El Festival es celebrava al Musée de Cuzals,  amagat entre valls d'alzines al Departamental de Célé. Un museu a l'aire lliure, dins d'un quadre natural on es representa la història rural i agrícola de la zona, mesclada amb les parades dels expositors i l'amabilitat de la gent.





Xollador



Vam conèixer al pastor de Can Mateu, un català com nosaltres en terres franceses,  representant de l'ovella catalana Xisqueta.
Molt sorprenent va ser la demostració de xolla de les ovelles de la zona en directe.






Filadores


Vam gaudir del remor de les filadores, filant meravellosos fils de fantasia. Moltes madeixes i troques de llana, colors, textures, tallers, demostracions... molta cordialitat i molta placidesa. Es bonic compartir per uns dies, la mateixa passió per el món de la llana en directe i no pas per Internet !!!







Dinant i descansant.

Saint Cirq Lapopie

Visita obligada  ha pocs quilòmetres d'on érem, el poble de Saint Cirq Lapopie. Poble medieval, de carrers estrets i costeruts, cases i teulades típiques del regió, florit, tranquil..... ,les imatges parlen per si soles !!!





Vista de Saint Cirq Lapopie

 
Parades al Musée Cuzals
Ara el pròxim festival fins d'aqui dos anys. Això esperem !! perquè encara ens van quedar molts indrets per visitar !!!